pondělí 30. listopadu 2015

Výzkum

Vědy se funkcí a významem pohybů zabývá velmi dlouho.
Na začátku tohoto století zakládány celé svazy. Hlavně v Americe a Anglii. Ty se zabývaly prací s kyvadlem a proutkařením. Šlo jim o to vysvětlit tyto jevy.

V pozdější době, kdy práce s kyvadlem ztratila určitý tajem, vznikla specializovaná škola, v níž se vyučovala práce s těmito nástroji. Důsledkem toho vzniklo v průběhu času velké množství teorií a bylo sepsáno velké množství knih.
Dohady o tomto jevu, panují doposud.
I sám astronom Mistr Galileo se zabýval příčinou pohybu kyvadla. Jeho výzkum spočíval především v zemské tíži, respektive přitažlivosti a při měření používal právě kyvadla zhotovená z nejrůznějších materiálů.
Pohyb kyvadla nebo závaží zavěšeného na provázku má zvláštní schopnost, kdy zachovává určitý směr - tedy po směru nejsilnější zemské přitažlivosti. Ukázala se i, že doba doba výkyvu různých kyvadel je nestejně dlouhá. Z toho Mistr usoudil, že zemská přitažlivost působí na různé materiály stejnou silou.

Novější vědecké výzkumy, pokusy ukázaly, že skutečně musí existovat energie, která uvádí kyvadlo do pohybu, a že nejde o náhodné výkyvy.

Energie, kterou je kyvadlo uváděno do pohybu se nazývá Extra Sensory Perceptions (ESP). Těmito výzkumy bylo zjištěno, že někteří lidé jsou na tuto energii vnímavější, než jiní. Ale stále se nepodařilo odpovědět na otázku, co to přesně ESP je a jakým způsobem ovlivňují kyvadlo.
Ke stejným výsledkům, docházejí veškeré moderní pokusy a výzkumy. Ukazuje se, že při práci s kyvadlem hraje roli více aspektů, než jen zemská přitažlivost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...