neděle 21. února 2016

22. února 2016 Úplněk v Panně

Čas: 22. 2. 2016 v 19:22
Zvěrokruh: Slunce v Rybách, Měsíc v Panně
Úplněk 22. 2. 2016 bude ve znamení zemské Panny. Také se tomuto úplňku říká Vraní Měsíc/Crow Moon.
Vrána je nositelkou intrik, zlodějství, ale také bdělosti. Ale také přináší změnu Vrána je osudovým znamením změny. Vrána žije v prázdnu a nemá smysl pro čas. Dávní náčelníci nám říkají, že vrána vidí současně tři osudy - minulý, současný i budoucí! Vrána slučuje světlo a tmu a vidí vnitřní i vnější skutečnost.
V práci si udržujme volné tempo. Není potřeba všechno hned urvat najednou. V soukromém poli si nechme čas na odpočinek a začtěme se do nové knihy a nebo prozkoumejme kulturní akce ve svém okolí.
Můžeme také sbírat kořeny bylin, protože teď mají největší sílu, ale nesušme nadzemní části rostlin. Nedoporučuje se ani stříhat živé ploty ani stromy a keře a určitě nezaštipovat zeleninu a květinu. Nadzemní části jsou teď hodně citlivé.
Úplněk v Panně v sobě skrývá tajemství a jakákoliv povrchnost je nám cizí. Nebude chybět ani morální síla, vytrvalost, přehnaná pracovitost, umíněnost a chladná logika.
Ze záporného hlediska můžeme pociťovat stavy melancholie, úzkosti, sklony k přehánění, nerozhodnost a přehnanou důvěřivost vůči ostatním. Je potřeba se uklidnit a zvednout si sebevědomí, budeme ztrácet pocit sebedůvěry.
A celkově nám k těmto stavům dopomáhá planeta Uran, která přichází na scénu. Převrací naše myšlenky naruby, ale také pocity a potřeby.
Merkur, který vládne zemskému znamení Panny si také s námi pohraje. Zpochybní naše domněmky. Jedna věc na nás naléhá a druhá nás staví do pozice změnit podmínky. A právě v takovém momentu nemáme potřebu druhým něco vymlouvat, obhajovat se nebo dokazovat. Je potřeba jít si za svým cílem v souladu a ne v rozporu. Můžeme pocítit, že se něco v nás zlomilo, což je fantastické, protože je to známka posunu.
Přichází čas napětí a zároveň čas k léčení našich strachů a úzkostí nebo obav o někoho nám blízkého.
Hloubka toho všeho bude odhaleno, ale také nás to může zahnat do zoufalých, nerealistických rozhodnutí.
Jak už víme, každý úplněk vrhá světlo do hloubi našich emocí a vše vyvěrá na povrch. Může se stát, že pocítíme velké zklamání, ztráty, iluze pro celospolečenský vývoj. Stavme se k tom tedy instinktivně, než rozumem. Jen intuice ví, co je pro nás nejlepší - bez úsilí, tlaku. Protože zrovna tlakem, tím jak moc chceme, si vše můžeme zastavit.
Jedině díky intuici dokážeme jemnocitem chápat příčiny a následky. Vědomí a podvědomí se dostává do rovnováhy a tak si lépe uvědomujeme, co skutečně chceme, co cítíme, a co dokážeme unést.
Důležitou součástí je se obrátit k naprosté volnosti, svobodě. Proto se zbavme zase něčeho starého, z minulosti. Třeba věci po bývalém partnerovi/bývalé partnerce. Věci, co nám připomínají, otevírají určitou bolest. Věci, které nepotřebujeme. Můžeme vše dát na charitu atd.
Vše, co tu je - překážky, nemoci, strasti - sou tu proto, aby nás zocelili, ale také je potřeba pochopit, že už je čas se s tím smířit a vypustit. Odpuštění neznamená zapomenout, ale naučit se s tím žít. Ale ani to neznamená, že dá se budeme plácat po dně hlubokého moře, ale, že máme odhodit veškerou tíhu, odlehčit se, abychom se dostali na hladinu.
Každým činem, myšlenkou, které vypouštíme - si tvoříme svou realitu. Neustále hledáme svou identitu. Hledáme něco, co tam je od samého začátku. Není to nic vyjímečného, ani obyčejného. Je to něco, na co neexistují slova. Zapomínáme na svou základní podstatu, která je bez starostí, v které nejsou trápení, která prostě je, existuje. Nemá o nic usilovat, ale má nechat plout. Vše, co přichází, může i odejít. A hlavně to, co k nám nepatří, co nás - čím se držíme dole, je potřeba vypustit, rozloučit se s tím. Probuďte své bytí. Vás a osvoboďte se od duševních zlozvyků, které si neseme v rodové linii, a které svou cestou sbíráme. Není potřeba něco takového nést a sbírat. Naše podstata je dokonalá.
Orgány, které jsou pro tyto dny citlivé:  Slinivka břišní, tenké střevo, slepé střevo, tlusté střevo, trávicí ústrojí, dvanácterník, konečník, smyslové orgány: oči a uši.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...